keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Yläkoulun siivouspäivä 25.5.

Tänään olikin yläkoululaisten vuoro tehdä kevätsiivousta. 9. luokkalaiset ovat tutustumassa työelämään tämän viikon, joten siivoaminen jäi 8. ja 7. luokkalaisten vastuulle. Tekijöitä silti riitti ja puhdasta jälkeä syntyi! Alakoulun oppilaat olivat jo ulkoalueet saaneet hyvään kuntoon, joten nyt oli vuorossa sisätilojen puhdistusta. Sellaisia pintoja, joita siivoushenkilökunta ei normaalisti ehdi siivoilla. Pulpettien siivoamista, näppäimistöjen pyyhkimistä, ovien pyyhkimistä... Ehdittiinpä hieman ulkoseinääkin harjata, kun siihen oli kuraiset jalkapallot jättäneet jälkiä. Mukava, hieman erilainen, mutta hyödyllinen päivä!





tiistai 24. toukokuuta 2016

Ny rillataan!


Mikä meni pieleen?


Eräs tamperelainen jääkiekkoilijajulkkis päätti julkisesti ryhtyä grillaamaan tunnetuin ikävin seurauksin. Miehen paino nousi hurjasti ja kunto rapistui, joten ruokavalion suhteen täytyi tehdä remontti. Kurinalaisella työllä ja oikealla ruokavaliolla kunto ja olemus alkoivatkin pian koheta parempaan suuntaan.


Kouluruokailu on asia joka herättää jatkuvasti monenlaisia mielipiteitä. Suuri osa oppilaista on tyytyväsiä saamaansa ilmaiseen lounaaseen, ja ainakin uunimakkarat maistuvat, ja kohtuus tuntuu joskus olevan muutamille täysin tuntematon käsite. Keskimäärin ruokalan henkilökunta onnistuu tekemään pienellä budjetilla maittavia lounaita, kiitos siitä!


Annoskoon sääntö vai ohjeistus?



Joskus annoskokoa joudutaan rajoittamaan, jotta määrät pysyvät kohtuullisina, ja ruokaa riittää kaikille. Annosta ottaessasi NOUDATA ohjetta, eli rajoitus tarkoittaa maksimi annoskokoa! Kukaan ei voi omaa annostaan toiselle lahjoittaa.


Lisää saat halutessasi yleensä aina hakea KOHTUUDELLA, kun kaikki ovat ruokansa ottaneet. Mikäli jälkkäriä tai muuta herkkua jää ylimäärin, niin voit hakea lisää yhden annoskoon kerrallaan luvan saatuasi. Ei siis kymmentä vappumunkkia tarjottimelle tai pelkkiä makkaroita lautasta täyteen!


Annokset ovat terveellisiä, kun vain noudatat oikeaa lautasmallia, eli otat kaikkea tarjolla olevaa. Kasvavat lapset ja nuoret tarvitsevat ravintoaineita, vitamiineja ja hivenaineita monipuolisesti. Oman kehityksesi turvaat syömällä monipuolisesti. Samalla opit terveelliset ruokailutottumukset koko elämääsi varten. Useimmille nämä säännöt ja ohjeet ovatkin varsin selviä, ja rauhallista ruokailuhetkeä osataan arvostaa. Ruokahävikin määrän vähentämisessä koulussamme on tehtyä hienoa työtä.

Näin siis:)



Hyvää ruokahalua!








Sariolan yhtenäiskoulusta Vuoden 2016 #MunLiike –koulu

Kuukauden mittainen yläkoulujen #MunLiike -ohjelma on päättynyt.
Kaikista mukana olleista yli 300 koulusta palkittiin ohjelmaa aktiivisimmin toteuttanut  koulu Vuoden 2016 #MunLiike –kouluksi.

Vuoden 2016 #MunLiike –koulun palkinto myönnettiin Sariolan yhtenäiskoululle Sahalahdelta. #MunLiike on näkynyt koulussa  erittäin aktiivisena, monipuolisena ja iloisena toimintana, johon niin koulun oppilaat kuin opettajatkin ovat osallistuneet 14 välituntiohjaajiksi koulutetun oppilaan johdolla.  Sariolan koulun #MunLiike ohjelma on ollut hieno kokonaisuus, joka on tuonut kouluun paljon lisää liikettä ja iloa.

#MunLiike on Valon ja Suomen Coca-Colan nuorten vapaa-ajan liikunnan lisäämiseksi kehitetty ohjelma, joka järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran. Tänä vuonna yli 2 400 oppilasta koulutettiin #MunLiike-välituntiohjaajiksi, jotka suunnittelivat omien koulujensa ohjelman #MunLiike materiaalien, välineiden ja ideoiden avulla. Ohjelma on tavoittanut yli 124 000 oppilasta ympäri Suomea. 
Aleksi Höysniemi on yksi Sariolan koulun välituntiohjaajista. Hän lähti mukaan MunLiike –välituntiliikuttajan koulutukseen, koska arveli ohjelman tuovan hauskaa tekemistä välitunneille.

-     Kavereiden kanssa on kiva viettää aikaa ja välitunneille tarvittiin jotain tekemistä. MunLiike on saanut eri luokkien oppilaat viettämään aikaa yhdessä, mikä on ollut hauskaa. 

Myös Sariolan koulun opettaja Hellevi Muotka kertoo ohjelman tuoneen iloa ja lisänneen oppilaiden yhteishenkeä.

-    Oppilaat ovat olleet todella innoissaan ohjelmasta ja into on tarttunut koko kouluun. Koulussa on kokeiltu niin MunLiikkeen tarjoamia ohjelmaideoita, mutta myös kehitetty koulun ihan omia juttuja. Uudenlaisten pelien rinnalla myös vanhat perinteiset lajit kuten erilaiset hyppynarupelit ja polttopallon kaltaiset pallopelit ovat olleet huippusuosittuja. Kaikkein suosituin koulun välituntiohjelmista olivat oppilaiden itse kehittämät ohjelmat Amazing Race ja samban tanssiminen, joihin on osallistunut lähes koko koulun väki.

Sariolan koulun välituntiohjaajat ovat vastaanottaneet Suomen Coca-Colan ja Valon koululle myöntämän kunniakirjan sekä halkaisijaltaan reilun metrin kokoisen Kin-pallon, joka tuo jatkossakin hauskaa liikettä koulun kaikille oppilaille.

#MunLiike on yksi Suomen kaikkien aikojen suurimmista yritystuella nuorille suunnatuista liikuntaohjelmista. Ohjelman taustalla on huoli siitä, miten Euroopassa aktiivisimmin liikkuvien suomalaislasten aktiivisuuden määrä romahtaa siirryttäessä yläkouluun – jopa muita Euroopan maita rajummin. Valo ja liikunnan aluejärjestöt sekä Suomen Coca-Cola ovat viimeiset kolme vuotta tehneet tiivistä yhteistyötä niin projektin kehityksessä kuin toteutuksessakin.  Aluejärjestöt jalkauttavat ohjelman yläkouluille ympäri Suomea. Coca-Cola tuo projektiin paitsi taloudelliset resurssit myös kansainvälistä kokemusta liikuntaprojekteista, jotka puhuttelevat ja tavoittavat kohderyhmänsä.
Ohjelman tueksi kouluille tehdään paljon materiaalia ja hankitaan välineitä – tänä vuonna yli 20 000 erilaista palloa.

Tiedote, joka saatiin ennen tuloksen virallista julkistamista.

Kehystetty diplomi, joka myönnettiin koululle.

#Munliike koostui erilaisista viikkohaasteista. Tämä kuva cataball-viikkotehtävästä voitti yhden viikkohaasteen.

Lähes kaikki yläkoulun välkkärit, jotka olivat suuressa roolissa siinä, että Sariola pärjäsi näin hyvin.

Palkintomatka Helsinkiin. Muutama kuva jalkapallostadionilta. 




Palkintomatkalla kiipeilemässä.



Tilaisuudessa esiintyi myös Roope Salminen.








Välitunti-sambaa lähes koko koulun voimin.

Koripalloturnaus.

Tämän viikkotehtävän nimi oli Ihmiskuula.


Viikkotehtävä nimeltä Zombie. 
Jalkapallopelejä seurasi iso yleisö.

Jalkapalloturnauksen voittajat haastoivat opettajat. Se peli pelataan viimeisellä kouluviikolla.

Amazing Race oli hyvin suosittua.

Hyppynaruvälitunnilla oli mukana iso joukko opettajiakin


Lisää kuvia löytyy Sariolan koulun Instagram-tililtä käyttäjätunnuksen @sariolankoulu takaa.

perjantai 20. toukokuuta 2016

Yhtenäiskoulun teemapäivä 12.5. Reilusti Rioon!


Jokavuotinen yhtenäiskoulupäivä pidettiin tänä vuonna Olympia-hengessä. Saimme koulullemme muutaman opiskelijan Varalan urheiluopistosta pitämään erilaisia liikunta-aiheisia pajoja. Myös opettajat olivat suunnitelleet lisää pajoja, jotta pajojen osallistujamäärät eivät olisi liian suuria. Oppilaat jaettiin eri maiden kansalaisiksi siten, että jokaisen lipun alla oli oppilaita ihan pienimmistä suurimpiin yläkoululaisiin. Jälleen kerran päivä oli oikein onnistunut ja yhtenäiskoulun aate ja olympiahenki toteutuivat molemmat hienosti! Hyvä Sariolan väki!


Kuvien jälkeen löytyy 15 minuutin linkki päivän aikana kuvattuun videoon. Kannattaa katsoa!


Ihmispyramidit olivat upeita

Lakanalentopallossa nähtiin tiukkoja pelejä
Lisää kuvateksti

Luonnollisesti maskottikin oli paikalla



Videolinkki päivän tapahtumiin ja tunnelmiin: https://youtu.be/4unDXcDPa_Q

1. luokkalaiset luontoretkellä 19.5.

Keväisenä torstaina 1. luokkalaiset menivät kiikarein ja kumisaappain varustettuna pellon ja metsän poikki Längelmäveden rantaan ihmettelemään luontoa. Tässä muutama kuva mukavasta retkestä.








keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Siivouspäivä 4.5.

Keskiviikkona 4.5. aurinkoisessa ja lämpimässä kevätsäässä pidettiin siivouspäivää koko alakoulun voimin. Kylläpä niitä roskia olikin eri puolilla koulualuetta, mutta nyt tuli siistiä! Myöhemmin vielä yläkoululaiset siivoavat hieman laajemmalta alueelta, mutta nyt on koulualue siisti ja pidetään se sellaisena!