tiistai 24. toukokuuta 2016

Ny rillataan!


Mikä meni pieleen?


Eräs tamperelainen jääkiekkoilijajulkkis päätti julkisesti ryhtyä grillaamaan tunnetuin ikävin seurauksin. Miehen paino nousi hurjasti ja kunto rapistui, joten ruokavalion suhteen täytyi tehdä remontti. Kurinalaisella työllä ja oikealla ruokavaliolla kunto ja olemus alkoivatkin pian koheta parempaan suuntaan.


Kouluruokailu on asia joka herättää jatkuvasti monenlaisia mielipiteitä. Suuri osa oppilaista on tyytyväsiä saamaansa ilmaiseen lounaaseen, ja ainakin uunimakkarat maistuvat, ja kohtuus tuntuu joskus olevan muutamille täysin tuntematon käsite. Keskimäärin ruokalan henkilökunta onnistuu tekemään pienellä budjetilla maittavia lounaita, kiitos siitä!


Annoskoon sääntö vai ohjeistus?



Joskus annoskokoa joudutaan rajoittamaan, jotta määrät pysyvät kohtuullisina, ja ruokaa riittää kaikille. Annosta ottaessasi NOUDATA ohjetta, eli rajoitus tarkoittaa maksimi annoskokoa! Kukaan ei voi omaa annostaan toiselle lahjoittaa.


Lisää saat halutessasi yleensä aina hakea KOHTUUDELLA, kun kaikki ovat ruokansa ottaneet. Mikäli jälkkäriä tai muuta herkkua jää ylimäärin, niin voit hakea lisää yhden annoskoon kerrallaan luvan saatuasi. Ei siis kymmentä vappumunkkia tarjottimelle tai pelkkiä makkaroita lautasta täyteen!


Annokset ovat terveellisiä, kun vain noudatat oikeaa lautasmallia, eli otat kaikkea tarjolla olevaa. Kasvavat lapset ja nuoret tarvitsevat ravintoaineita, vitamiineja ja hivenaineita monipuolisesti. Oman kehityksesi turvaat syömällä monipuolisesti. Samalla opit terveelliset ruokailutottumukset koko elämääsi varten. Useimmille nämä säännöt ja ohjeet ovatkin varsin selviä, ja rauhallista ruokailuhetkeä osataan arvostaa. Ruokahävikin määrän vähentämisessä koulussamme on tehtyä hienoa työtä.

Näin siis:)



Hyvää ruokahalua!








Ei kommentteja: